Lions Club Løgstør donerer 45.000 kr.

Lions Club Løgstør donerer 45.000 kr.
til humanitært arbejde

Tekst og fotos af Heine Pedersen

Aktiviteter i Lions Club Løgstør har givet en gevinst, så det har været dem muligt at donere ikke mindre end 45.000 kroner til humanitært arbejde. Penge som er et overskud på især salget af bogen ”Barn af Himmerland” og ikke mindst sidste års succes med Kanal Gourmet & Kultur Rally.

Kr. 10.000 til sorggruppen i Vesthimmerland
Børn i Sorg – Sorggruppen i Vesthimmerland - bliver en af de glade modtagere af kr. 10.000, som bruges til foreningens tilbud til børn og unge, som har mistet en af deres forældre eller søskende, hvor der er alvorlige sygdomme i familien og som har brug for at få snakket tingene igennem sammen med voksne og i grupper med børn i samme situation.

Røntgenudstyr til Armenien
Til at nå målet om at kunne indkøbe et røntgen Udstyr til brug i Armenien, har Lions Club Løgstør doneret kr. 10.000 til en fælles pulje af Lions Club ‘er i distriktet. Samarbejdet har resulteret i, at der er indsamlet et så stort beløb, at indkøbet er muligt, og at en læge fra Nibe kan forestå indkøbet og introducere det for læge kollegaer i Armenien.

Børn med livstruede sygdomme
Børn med livstruende sygdomme i foreningen La Vida modtager også kr. 10.000 til deres familie ferie projekter på Mallorca. Her får familierne lejlighed til at komme væk fra det daglige ræs, møde ligestillede forældre, deltage i fælles aktiviteter og for en stund at glemme alvorlighederne. En tur hvor børnene med forskellige slags livstruende sygdomme får lejlighed til at snakke sammen og finde nye venner.

Hjælp til Haiti og mæslinger kampagne
Lions Clubs Internationale Mæslinger kampagne modtager kr. 6.000 og Lions Prisen, der hvert år uddeles fra landsforeningen, tiltænkes kr. 3.000. En international Ungdomslejr får en donation på 2.500 og et støtte projekt til fødevarer, vand og sanitet til Haiti modtager kr. 2.000. Et fadderskab i SOS Børnebyerne tiltænkes kr. 1.500.

Overskud fra Kanal Gourmet & Kultur Rally 2013 går ubeskåret til humanitært arbejde
Lions Club Løgstør ser frem til afviklingen af Kanal Gourmet & Kultur Rally 2013, der finder sted søndag, den 26. Maj 2013. Det samlede overskud herfra går ubeskåret til humanitært arbejde. Det betyder, at der til efteråret vil blive lejlighed til at donere til yderligere humanitært arbejde.

1-- 10000 kr til Lavida

2-- 25000 kr til Lanternen

3---onskebronden 5000 kr til Ænskefonden

4---Naturcentret 5000 kr til Natur & Ridecenter