Side-4---Birte-Kjrsgaard -

Birthe Kjærsgaard

Kreativ kunst i Løgstør

Tekst & fotos af  Heine Pedersen

Løgstør er en yderst kreativ by, når det gælder kunst. En af de helt store profiler er kunstmaleren Birthe Kjærsgaard, der hver sommer præger billedet ved Løgstør havn. Her er hun i sommermånederne altid at finde i Galleri Fiskerhuset ved Kunstnertorvet. Året igennem kan hendes kunst ses på Galleri Billedhuset i Løgstør og i efterårs- vinter- og forårsmånederne er kører hun malerkurser i Galleri Nafplion i byen Nafplion, Grækenland.

Hvert år i industriferien afholder Birthe Kjærsgaard malerkursus i et telt ved siden af Galleri Fiskerhuset, Løgstør, hvor alle interesserede kan deltage.

Kunstmaleren Birthe Kjærsgaard fra Løgstør er kendt for sin kreativitet med malerkunst, kursusvirksomhed og forfatter. Hendes malerier har været at finde på et utal af anerkendte udstillinger rundt om i Danmark og Grækenland

Birthe Kjærsgaard har udviklet sit talent gennem undervisning af maleren E. Thorbjørn. Efterfølgende tog hun kurser på Århus Kunst Akademi og Ranum Kunstskole. Hun har i en årrække været initiativtager til og instruktør på en lang række malekurser i Grækenland, og har fået legat fra Det danske institut i Athen i 2006. I 2011 fik hun Muslingeprisen for sin indsats i Løgstør. I 2011 udgav Birthe Kjærsgaard bogen ”Malekursus”.

Yderligere information om Birthe Kjærsgaard kan hentes på hjemmesiden www.kreative.dk Kontakt til hende kan ske på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller på mobil 22 55 65 18