top-DSC 8824

Verdens største fødselsdagslagkage laves i Løgstør

Tekst og fotos af Heine Pedersen.

Alle sejl er sat til for at lave en så gennemført 500 års fødselsdagsfest for Løgstør som muligt og bagermester Nicolai Thomsen, Groes Cafe & Bageri, gør hvad han kan. En i alt 60 m2 stor lagkage bliver lørdag den 16. april 2016 serveret ved en overdådig fest på Skoleengen i Løgstør. En kage, som udskåret vil kunne uddeles i 12.000 stykker. En gave til Løgstør, som Groes Cafe & Bageri sammen med sponsorer står for.

10 m2 større end tidligere rekord
-Jeg har taget byjubilæet som en udfordring og undersøgt ved Guinness Rekordbog, hvor stor den største lagkage, der er lavet i verden er. Den er 50 m2, så hvorfor så ikke lave den endnu større og få en verdensrekord til Løgstør, siger bagermester Nicolai Thomsen, Groes Cafe & Bageri, med et smil.

20 mand og masser af materialer
-Ved at mikse 600 liter piskefløde, 150 kg hindbær- marmelade, 200 kg flormelis, 3.000 æg, 70 kg. makroner og 600 lagkagebunde, så er opgaven løst. Vi er i fuld gang. Makronerne er lavet. Mange af lagkagerne er lavet og frosset ned. Når de bliver tøet op, sættes de sammen og bliver glaserede. Der kommer flødeskum på siderne og kagen bliver pyntet med frugt. Med hjælp fra 20 mand, så klarer vi opgaven, siger bagermester Nicolai Thomsen, Groes Cafe & Bageri, og erkender at opgaven er stor, men ikke uoverskuelig.

Mætter mange munde
Men verdens største lagkage er ikke det, Groes Cafe & Bageri er kendt for. Hundredevis af kunder køber dagligt håndværksbrød i forretningen. Brød i mange udformninger, lækkerier i kager og en kæmpe salatbar mætter mange munde i Løgstør og Nibe, hvor der køres en filial.

 

5 247x173 S Bagermester Nicolai Thomsen ses her med et udsnit af de i alt 70 kilo makroner, der er lavet til verdens største lagkage.

6 249x173 S Nicolaj Thomsen ses her sammen med sin mor Inga Thomsen med nogle af de lagkager, som normalt sælges i bagerbutikken.

1 241x173 S Bagermester Nicolai Thomsen ses her i gang med at lave én af de mange lagkager, som stykkes sammen til verdens største lagkage på i alt 60 kvadratmeter