1 top

Produktionsskoleelever inspireres til uddannelser

Tekst og fotos af Heine Pedersen.

”Uden mad og drikke dur helten ikke” Et ordsprog som man tager udgangspunkt i på Næsbyhus Produktionsskole, hvor køkkenafdelingen sørger for madlavningen til skolens elever og personale. En opgave de tager seriøst og hvor kun de bedste resultater gælder. En udfordring til de unge, som gerne vil vie deres fremtid til det kulinariske arbejde. De kan på produktionsskolen opnå de grundlæggende færdigheder og udsluses til praktiksteder, hvor de kan målrettes en uddannelse som kok eller bager.

Fremtiden åbner sig for de unge
-Vi oplever, at elever kommer tomhændede til Næsbyhus Produktionsskole og ikke tror, de kan medvirke til ret meget i et køkken. Ved at få lov til at prøve udfordringerne ændrer deres syn sig totalt. Mange bliver forelsket i  de kulinariske udfordringer og en lys fremtid åbner sig for dem, siger faglærer Jørgen Thomsen, Næsbyhus Produktionsskole.

Auto-træ-og metalværksteder
Men Næsbyhus Produktionsskole er ikke kun mad. Der tilbydes også aktiviteter på auto-/træ-/og metalværksteder.  Hvor de unge kan få afprøvet deres kræfter og blive motiveret til uddannelsesforløb.

Succes med ungdomsuddannelser
Vi har succes med STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) og EGU (erhvervsgrunduddannelse) forløb. Her får eleverne lejlighed til at afprøve deres evner på vore værksteder. De tilknyttes praktikforløb og danner sig hermed en grunduddannelse. Et godt udgangspunkt for et valg til en erhvervsuddannelse, siger forstander Jens Chr.. Møller, Næsbyhus Produktionsskole.

Trakterer med gourmet retter
Han ser meget frem til elevernes deltagelse i Kanal Gourmet & Kultur Rallyet, hvor de vil traktere med nogle udvalgte gourmet retter, fremstillet i produktionsskolens køkken i et samarbejde mellem elever og faglærer.

Billedtekst
Næsbyhus Produktionsskoles køkken har været udgangspunkt for mange unges tilgang til uddannelse inden for kulinariske fag.