Ranum Kro/Kulgården

Tekst og fotos af Heine Pedersen

Fester og flæskesteg i Ranum - turisterne i Løgstør

Fra 1. maj kan man igen købe mad på restaurant Kulgården, Løgstør. Pia Jensen, Ranum Kro, har forpagtet restauranten og ser frem til at komme i gang med sit nye koncept, hvor der dagligt tilbydes brunch, frokost-og aftenmenu med kendte retter og friske specialiteter fra Limfjorden.

Flytter sig efter turisterne
-Jeg elsker udfordringerne på Ranum Kro, hvor vi i efterårs-/vinter-/forårsmånederne afvikler rigtig mange mærkedage. Hver søndag fylder vi krostuen med gæster til flæskesteg med rødkål. Traditioner der fremover også er min kerneforretning. Men forsøget på i sommerperioden at trække turister til Ranum Kro har været en fuser, så når de ikke vil flytte sig efter mig, så må jeg flytte til det sted, hvor de gerne vil være, siger restauratør Pia Jensen, Ranum Kro og fra 1. maj også Kulgården i Løgstør.

Skagbo der elsker travlhed og saltvand
-Med forpagtningsaftalen af Kulgården, spiller kortene sammen. Jeg flytter a la carte servicen til Kulgården, hvor der i sommerperioden er masser af turister. De vil gerne kunne købe god og ikke for dyr mad. Jeg er tidligere Skagbo og har arbejdet på daværende Restaurant Trekosten i Gl. Skagen. Her var der gang i tingene hver sommer. Masser af a la carte retter røg over disken. Det liv mangler jeg og vil kunne komme til at opleve det på Kulgården igen.

Ranum Kro er hjertebarnet
-Jeg elsker at have travlt og samarbejde med nogle dygtige kokke og tjenere. Dem har jeg flere af på Ranum Kro og kan flytte dem til Kulgården om sommeren. Det betyder bedre ansættelsesbetingelser og det bliver spændende at kunne spille på to heste på en gang. En ting skal dog være helt klart og det er, at den nye forpagtning ikke på nogen måde kommer til at gå ud over driften af Ranum Kro. Her vil man året rundt kunne bestille familiefester, mindehøjtideligheder, møder og andre ting, som retter sig mod grupper, siger restauratør Pia Jensen.

24 fester på Ranum Kro inden opstart i Løgstør
-Jeg har ikke mindre end 24 fester, der skal afvikles inden Bededag, hvor jeg åbner Kulgården. Det bliver en hektisk, men spændende periode, hvor indretningen af Kulgården kommer som en sidegevinst. En udfordring som jeg ikke finder større, end at den er overkommelig. Vesthimmerlands Kommune skal i gang med at slibe af i restaurantlokalerne. Den store rengøringstur har været i gang i hele huset og malere sørger for, at alt er i top, når jeg overtager forpagtningen, siger en optimistisk Pia Jensen. Der ser mange muligheder i den nye kombination

Kontakt:
Ranum Kro
Vestergade 10
9681 Ranum
Tlf. 98 67 50 52 mobil: 40 17 09 05
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ranumkro.dk

Side-18---Ranum-Kro-og-Kulgarden Restauratør Pia Jensen ses her foran Kulgården i Løgstør, som hun vil lave til Løgstørs spisested.

100r
Pia Jensen står ikke tilbage for at lave en stor arbejdsindsats. Det både som tjener og ved kødgryderne i køkkenet.

105rStaben af medarbejdere på Ranum Kro kan flyttes til Kulgården, når der er behov herfor og det er muligt.

109rDe populære familiefester og søndag aftener med flæskesteg på Ranum Kro fortsætter. Muligheden for køb af a la carte retter minimeres.