DSC2732 TOP

Unge uddannes til køkken-og kantine
arbejde på Vitskøl Kloster

Tekst og fotos af Heine Pedersen.

Det emmer at motiverede og aktive elever, når man besøger køkkenafdelingen på TAMU Center Vitskøl Kloster. Stedet er centrum for køkken-og kantineuddannelsen for unge, som gennem en indslusningsperiode får lejlighed til at vælge sig ind på uddannelsesforløb. Forløb med individuel tilpasning giver de unge et godt rygstød til et job inden for køkken og kantineområdet.

Mad til kursus-og konference deltagere
16 elever udgør gruppen sammen med faglærer staben indenfor køkken og kantine. Udfordringerne er mange og svinger i størrelsen. Til dagligt sørger de for maden til TAMU Center Vitskøl Klosters elever inden for rengøring, bygnings vedligeholdelse, gartneri og landbrug. I alt 60 elever har deres daglige gang på centret, der også fungerer som et kursus-og konferencecenter. Når kurserne er i gang, er det eleverne der står for madlavning og servering af denne.

God mad kræver et godt forarbejde
-Det giver eleverne de optimale muligheder for at afprøve alle dele i køkken-og kantinearbejdet. Det er relevante opgaver, hvor kvaliteten skal være i top. Det kommer den alene med et godt forarbejde. Ved hele tiden at skulle indgå i en række forskellige procedurer, giver vi eleverne en god baggrund for et job inden for fødevareområdet, siger faglærer Claus Huss, TAMU Center Vitskøl Kloster.

 

12 250x146 S Elever fra TAMU Center Vitskøl Kloster er her klar til at servere smørrebrød for nogle af de kursister, der gør brug af kursus- og konferencecentret.

9 115x173 S
Alle vinkler inden for køkken-og kantinearbejdet bliver prøvet af. Hygiejne og en god opvask er områder, som har høj prioritet i afdelingen.

7 103x173 S
Jo bedre udnyttelse af madvarerne, jo bedre økonomi kommer der ud af det. At undgå madspild er derfor et emne, som har stor prioritet på stedet.