En dag fuld af oplevelser

Kanal Gourmet og Kultur Rally er en vandretur i den skønne natur Langs Frederik d. VII’s kanal ved Løgstør. Undervejs er der en række stop, hvor lokale leverandører serverer forskellige specialiteter tilberedt af lokale råvarer og dette krydres af et bredt udbud af indslag fra det lokale kulturliv.

Turen langs Fr. VII's Kanal

Ruten har start ved Pavillon Christiansminde, og ledsaget af

en lokalkendt guide går man i grupper med 24/27 personer langs Frederiks d. VII’s

kanal til Kanalbetjenthusene i Lendrup. Frederik d. VII’s kanal var, da den blev etableret, et anlægsprojekt svarende til en ”Storebæltsbro” i dag. Kanalen er nu fredet og hører ind under Limfjordsmuseet, og guiderne vil undervejs fortælle om, hvordan kanalen blev bygget, og hvorfor den mistede sin betydning som trafikknudepunkt i Limfjorden.

Afsæt hele dagen

Første start er kl. 9:40 og herefter sendes grupperne afsted med 20 minutters intervaller frem til kl. 13:00. Gåturen til Lendrup (4,2 km) tilbagelægges på ca. 2 timer og 10 med tre stop undervejs. Fra Lendrup går turen tilbage mod Løgstør

i enten Minitog eller båd. I Løgstør er der ligeledes er nogle stop, før turen afsluttes med et stort Kagebord på Pavillon Christiansminde. I alt er ruten ca. 5,5 km, og man bør afsætte mindst 5 timer fra start til man rejser sig fra det overdådige kagebord.

Stemningsbilleder fra ruten

GREAT UPDATES

En særlig tak til Vesthimmerlands Beredskab

Vi retter en særlig tak til Vesthimmerlands Beredskab, som bistår med samaritterhjælp i til tilfælde af at uheldet skulle være ude.